7+1 érdekesség az Arany- és
Ezüstkolloid kapcsán

7+1 kérdés az Arany - és Ezüsktolloid kapcsán

1. A kolloid a görög eredetű szó, a hellének ’kolla’ szavából  származik, és ’enyvszerűt’ jelent. Thomas Graham, a kolloid-kutatás atyja alkotta meg a hivatalos elnevezést.

2. Az aranykolloiddal a kisállatokon is segíthet

A kolloid arany számos szempontból hasonlóan „működik” kutyáknál is, mint az embereknél. Különösképpen az ízületi gyulladásokból fakadó mozgásproblémák enyhítésében segíthet. A csípődiszplázia, vagy más néven ’örökletes csípőficam’, kezelésére is hatékonyak. A csípődiszplázia nagytestű kutyáknál az egyik leggyakoribb betegség, amely következtében mozgászavarok lépnek fel, a kutya akár le is sántulhat.

2-3 teáskanál aranykolloid napi fogyasztását követően, pár héten belül jelentős mozgásjavulásra számíthatnak a gazdák a kedvenceiknél.

3. Az ezüskolloid praktikus módja a hűtőszekrény szagtalanításának, mindössze pár ml mennyiségre lesz szükség belőle!

4. A hiperaktivitás enyhíthető lenne?

kimutatták, hogy nyugtatólag hat ADD (figyelemhiányos rendellenesség) és ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) esetén.
Kutatók úgy tartják, hogy a kóros figyelemhiányból és a hiperaktivitásból adódó problémák kezelhetőek, de mindenképpen enyhíthetőek lennének az aranykolloiddal.

5. Az ezüstkolloid a gyakorlatban is alkalmazott fertőtlenítő

Az ezüstkolloid olyannyira jó fertőtlenítő hírében áll, hogy például az USA-ban előszeretettel alkalamzzák az égési sérülések kezelésére. Hogyha százalékos arányban kéne ezt kifejezni, akkor azt mondhatnánk, hogy a klinikai kezelések 70%-a során használnak ezüstkolloidot.
„A világ másik végén”, Hong Kongban a metrószerelvényeket ezüstkolloidos permettel tisztítják, mielőtt forgalomba helyeznék azokat.

6. Kolloidok a rákkutatásban

A modern orvostudományban aranypellet injekciókkal kísérelték meg lassítani férfiaknál a prosztatarák tüneteit. Nőknél, a petefészek rák kezelésére  aranykolloid és aranygőz-lézert alkalmaztak, hogy elpusztítsák a rákos sejteket. Mindezt tették anélkül, hogy a hagyományos kemoterápiával ellentétben kárt okoztak volna a még egészséges sejtekben.
2002-ben ausztrál és új-zélandi kutatók az aranyat alapul véve rákellenes gyógyszerek megalkotásával kísérletezgettek. A készítményeket egereken tesztelték, a vizsgálat  eredményeképpen pedig egerek méhében a rákos sejtek pusztulásnak indultak, további sejtmutáció nélkül.

Dr. Björn Nordenström svéd, és dr. Rudolf Pekar osztrák tudósok megalkottak egy   megközelíthetőleg 80-86%-os sikerrel bíró forradalmian új rákterápiát, amely az ezüst és arany elektródákkal végrehajtott kezeléseken alapszik. A terápia neve: ECT (Elektro-Cancer Treatment, magyarul Elektro-(rák)terápia), és úgy tartják, hogy akár a jövőben a kemoterápiás kezelések zömét is felválthatja.

7. Aranykolloid az ókorból?

Az ókori kína legendás alkimistája, az új anyagokkal előszeretettel kísérletező Ko Hun (281-361) már készített egy, a mai aranykolloidhoz részben hasonló arany oldatot, amelyet a fiatalság italának tartottak, és az öregedés visszafordítása miatt itták.

7+1. 1938 óta 127 konkrét fertőző betegség sikeres kezelése során dokumentálták, hogy az ezüstklloid hatásos szer

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.