Bőrápolási tanácsok

Bőrápolási tanácsok a különböző bőrtipusok alapján, a kolloid szerepe a bőrápolásban.

A bőr kémhatása enyhén savas, 7-es alatti. Használjon bőrsemleges PH értékű termékeket, amely a lehető legkevésbé borítja fel a bőr természetes kémiai egyensúlyát

Megfelelő tisztítás nélkül semmilyen krém nem garantálja arcbőrünk üdeségét. A kolloidok használata segíthet a bőr előzetes külső fertőtlenítésében.

Normál bőr

Ha olyan szerencsés, hogy nincs semmi gond az arcbőrével, tulajdonképpen azt használhat, amit akar. Azért azt érdemes figyelembe vennie, hogy a bőr a nyári hónapokban alapjában véve picit zsírosabb, télen pedig, a hideg miatt, szárazabb.
Jobb évszakonként váltogatnia az arctisztítót, az egyik lehet habzó, a másik pedig krémesebb állagú.

Érzékeny bőr

Ennél a típusnál az jelenti a legfőbb problémát, hogy a bőr rögtön és hevesen reagál mindenre, ami kibillenti az egyensúlyából. A meleg, a hideg, az alkohol, a stressz egyaránt hatással van rá, és azon nyomban meg is látszik rajta, kipirosodik, szárazzá válik, vagy éppen kiütések jelennek meg rajta.
Éppen ezért speciálisan erre a típusra kifejlesztett, hipoallergén keszitményeket érdemes használni, ezáltal biztos lehet abban, hogy nem teszi ki a bőrét felesleges irritációnak. Egy tisztítás elegendő naponta, ám ez mindenképpen lágy textúrájú termékkel történjen.

Zsíros bőr

A legfontosabb a rendszeres tisztítás, naponta kétszer, reggel és este. A könnyen habzó tisztítógélek ideálisak, ám fontos, hogy a használatuk után pórusösszehúzó hatású tonikot is tegyen a bőrére. Ügyeljen rá, hogy kézmeleg vízzel mossa meg az arcát, és közben ne dörzsölje túl erősen! A tisztítás után nem maradhat el a hidratálás sem, hisz a zsíros bőrnek is szüksége van nedvesség re. Arcradírt hetente egyszer használjon.

Száraz bőr

Bőrápoló bőrápolásInkább a krémesebb, tejszerű arctisztítókat válassza. Ezekkel megbízhatóan, mégis kíméletesen távolíthatja el a szennyeződéseket a bőréről. Miután felvitte a terméket, rövid ideig hagyja hatni, majd egy nedves vattadarabbal törölje le a maradékot. Végül langyos vízzel öblítse le az arcát.

Problémás bőr

Akne, pattanás, tág pórusok és zsírosan fénylő arc: mindezekkel Önnek is meg kell küzdenie, ha problémás a bőre. A mitesszerképződés minimalizálása érdekében ilyenkor a bőr kíméletes tisztításán van a hangsúly. A faggyútermelés csökkentéséhez antibakteriális készítményeket érdemes alkalmaznia, mint például a kolloidokat.
A szappan ugyanakkor tabu, mivel ennek hatására a pórusok eltömődéséért felelős zsírsavak keletkezhetnek.

Vegyes bőr

Talán ez a leggyakoribb bőrtípus. Alapvető jellemzője, hogy a T vonalban, az arc középső része, a homloktól kezdve az orron át egészen az állig, a zsírosodásra hajlamos, kevésbé zsíros ugyanakkor az orcákon, az arccsontnál és a halántékon.
A T vonaira használjon szappanmentes lemosót, a zsirszegény területeken pedig tisztítótejet.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.